Osztályok

Általános laboratórium

Laboratóriumunk, a fekvőbeteg osztályok és járóbeteg szakrendelések munkáját magas szintű laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal segíti.

Fül-orr-gégészet gyermekellátással

A halló- és egyensúlyozó szervünk, azaz a fül problémáival, az orr és -melléküregeinek betegségeivel, a torok (garat, gége), a szájüreg és a nyálmirigyek kórképeivel, hangképzési zavarokkal, illetve allergiás panaszokkal foglalkozunk fül-orr-gégészeti osztályunkon.

Gyógyszerészeti osztály

Feladataink közé tartozik a Kórházunkban ápolt, vagy a járóbeteg rendeléseinken ellátott betegek gyógyszerekkel, infúziókkal, egyedileg elkészített magisztrális gyógyszerkészítményekkel, illetve speciális tápszerekkel történő ellátása.Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

I. Belgyógyászat (gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hypertonológia)

Osztályunkon a teljes VII. és VIII. kerület egy részének belgyógyászati ​​kivizsgálásra és ellátásra szoruló betegeit fogadjuk, továbbá a III. progesszivitási szintű nefrológii és II. A szintű gasztroenter részlegeinken a speciális szakellátási igénylő betegek komplex kivizsgálását és kezelését végezzük. Hipertoniás és diabéteszes betegek ellátása szakirányú szakképzéssel bíró orvosaink emelt szinten biztosítják.

Gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hipertonológia profilú belgyógyászat, szakambulanciákkal és kapcsolódó Dialízis Központtal.

II. Belgyógyászati-Kardiovaszkuláris osztály

Általános belgyógyászati és angiológiai fekvőbeteg ellátási kötelezettséggel rendelkező, kardiovaszkuláris profilú belosztály a hozzákapcsolódó belgyógyászati, kardiológiai , angológiai és érsebészeti ambulanciákkal.

Infekciókontroll Osztály

Az osztály szakmai tevékenységét a hatályos jogszabályok, a nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Tisztifőorvos és az  és az Egészségügyért felelős Miniszter által kiadott Módszertani Levelek, Irányelvek, Utasítások, illetve az Egészségügyi Világszervezet és Európai Járványügyi Központ szakmai útmutatásai alapján folytatja.

Központi Intenzív (KITO)

Az osztály feladata összetett. Egyrészt ellátjuk a kórház összes intenzív kezelési igénylő felnőtt betegét, másrészt folyamatos, mindig elérhető intenzív terápiás konziliáriusi tevékenységet is biztosítunk. Ennek keretében vállaljuk centrális vénás, valamint epidurális katéter behelyezését is.

 

Neonatológiai és Csecsemő osztály PIC II.

Osztályunk fő profilja a koraszülött/újszülött ellátás. Ennek megfelelően a betegeink többsége kissúlyú koraszülött és beteg újszülött.

Ezen kívül osztályunk látja el az egészséges újszülötteket is.

Neurológia

Az Intenzív osztállyal együttműködve az agyi érelzáródásban szenvedő (stroke) betegek trombolízis kezelését végezzük.

Önálló fizioterápiás osztály

A fizioterápia olyan egészségügyi szolgáltatás, ahol a fő cél a tágan értelmezett mozgásos funkcionális képességek szintentartása, illetve helyreállítása az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, gyógyítása a rehabilitáció során.
Ebből adódóan a fizioterápia minden klinikai területen jelenlevő terápiás lehetőség.

Pathológia

Az osztály kórházunk kórbonctani, kórszövettani és cytologiai vizsgálatait végzi.

Szemészet

A 20 fekvőbeteg ágyas osztályunk gyógyító tevékenysége kiterjed a szemészet minden területére: szürke- és zöldhályog műtétek, retina sebészet, szemhéj sebészet, továbbá kancsalság elleni műtétek egyaránt nagy számban zajlanak. Számos zöldhályogos és időkori macula degenerációban szenvedő beteget gondozunk.

Szülészet-nőgyógyászat

A szülészeti ellátás alapelvei közé tartozik, hogy semmiféle fölösleges beavatkozást nem végeznek. Előzetes megbeszélés alapján (szülési terv) Bármilyen ésszerű, egyéni kívánságot vesznek.

A nőgyógyászati ​​​​​​​​részlegen az általános nőgyógyászati ​​​​​​​​​ellátáson túlmenően számos speciális szakmai profil van.

Urológiai osztály

Az urológia a vese, a húgyutak (vesevezeték, húgyhólyag, húgycső) valamint a férfi nemi szervek (here, mellékhere, ondóhólyag, prosztata) elváltozásaival, betegségeivel foglalkozik.