Osztályok

Általános laboratórium

Laboratóriumunk, a fekvőbeteg osztályok és járóbeteg szakrendelések munkáját magas szintű laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal segíti.

Fül-orr-gégészet gyermekellátással

A halló- és egyensúlyozó szervünk, azaz a fül problémáival, az orr és -melléküregeinek betegségeivel, a torok (garat, gége), a szájüreg és a nyálmirigyek kórképeivel, hangképzési zavarokkal, illetve allergiás panaszokkal foglalkozunk fül-orr-gégészeti osztályunkon.

Gyógyszerészeti osztály

Feladataink közé tartozik a Kórházunkban ápolt, vagy a járóbeteg rendeléseinken ellátott betegek gyógyszerekkel, infúziókkal, egyedileg elkészített magisztrális gyógyszerkészítményekkel, illetve speciális tápszerekkel történő ellátása.Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

I. Belgyógyászat (gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hypertonológia)

Osztályunkon a teljes VII. és VIII. kerület egy részének belgyógyászati kivizsgálásra és ellátásra szoruló betegeit fogadjuk, továbbá a III. progesszivitási szintű nephrológii és II. A szintű gasztroenterológiai részlegeinken a speciális szakellátást igénylő betegek komplex kivizsgálását és kezelését végezzük. Hipertoniás és diabéteszes betegek ellátását szakirányú szakképzéssel bíró orvosaink emelt szinten biztosítják.

Gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hypertonológia profilú belgyógyászat, szakambulanciákkal és kapcsolódó Dialízis Központtal.

II. Belgyógyászati-Kardiovaszkuláris osztály

Általános belgyógyászati és angiológiai fekvőbeteg ellátási kötelezettséggel rendelkező, kardiovaszkuláris profilú belosztály a hozzákapcsolódó belgyógyászati, kardiológiai , angológiai és érsebészeti ambulanciákkal.

Kórházhigiénés Osztály

Az osztály szakmai tevékenységét az Országos Epidemiológiai Központ és az Egészségügyi Miniszter által kiadott Módszertani Levelek és Irányelvek alapján folytatja.

Központi Intenzív (KITO)

Az osztály feladata összetett. Egyrészt ellátjuk a kórház valamennyi intenzív kezelést igénylő felnőtt betegét, másrészt folyamatos, mindig elérhető intenzív terápiás konziliáriusi tevékenységet is biztosítunk. Ennek keretében vállaljuk centrális vénás, valamint epidurális katéter behelyezését is.

 

Önálló fizioterápiás osztály

A fizioterápia olyan egészségügyi szolgáltatás, ahol a fő cél a tágan értelmezett mozgásos funkcionális képességek szintentartása, illetve helyreállítása az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, gyógyítása a rehabilitáció során.
Ebből adódóan a fizioterápia minden klinikai területen jelenlevő terápiás lehetőség.

Onkológia-Haematológia

Az Osztály a daganatos és haematológiai megbetegedéssel jelentkezők kivizsgálását, kezelését, szupportív kezelését és gondozását végzi.

Pathológia

Az osztály kórházunk kórbonctani, kórszövettani és cytologiai vizsgálatait végzi.

PIC II.-Koraszülött osztály

Osztályunk fő profilja az koraszülött/újszülött ellátás. Ennek megfelelően a betegeink többsége kissúlyú koraszülött és beteg újszülött.

Ezen kívül osztályunk látja el az egészséges újszülötteket is.

Szemészet

A 20 fekvőbeteg ágyas osztályunk gyógyító tevékenysége kiterjed a szemészet minden területére: szürke- és zöldhályog műtétek, retina sebészet, szemhéj sebészet, továbbá kancsalság elleni műtétek egyaránt nagy számban zajlanak. Számos zöldhályogos és időkori macula degenerációban szenvedő beteget gondozunk.

Szülészet-nőgyógyászat

A szülészeti ellátás alapelvei közé tartozik, hogy semmiféle fölösleges beavatkozást nem végeznek. Előzetes megbeszélés alapján (szülési terv) bármilyen ésszerű, egyéni kívánságot figyelembe vesznek.

A nőgyógyászati részlegen az általános nőgyógyászati ellátáson túlmenően számos speciális szakmai profil van.

Urológia

Az urológia a vese, a húgyutak (vesevezeték, húgyhólyag, húgycső) valamint a férfi nemi szervek (here, mellékhere, ondóhólyag, prosztata) elváltozásaival, betegségeivel foglalkozik.