Központi Intenzív (KITO)

Elérhetőség

Rendelés

Az aneszteziológiai kivizsgálás előjegyzés és beutalás alapján történik az ambulancia rendelési idejében, munkanapokon 8-14 óra között.

Részlegek

Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

Toxikológiai Intenzív

Vezetők

Dr. Húri Bernadett osztályvezető főorvos aneszteziológia-intenzív terápia
Dr. Molnár Erika ov.h. aneszteziológia-intenzív terápia
Ballagó Gábor vezető ápoló  

Egyéb információ

Hozzátartozóknak az intenzív osztályról

12 ágyunkra súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegek kerülnek felvételre. Ennek megfelelően az itt folyó munka fizikálisan, szellemileg és pszichésen is nehéz feladat, ezáltal nagy terhet ró nem csak a betegekre és hozzátartozóikra, hanem az ellátó személyzetre is.

Szeretnénk Önöket biztosítani, mindent megteszünk szeretteikért, ehhez azonban Önöknek is alkalmazkodnia kell osztályunk mindenkire kötelező rendjéhez.

Kérjük az Intenzív Osztály rendjének szíves betartását.

A betegek felvétele az osztályra

 • Osztályunkra a betegek ruházat és értéktárgyaik nélkül kerülnek felvételre.
 • Kérjük Önöket - a legközelebbi hozzátartozókat -, hogy a beteg felvételekor, vagy ha ez nem lehetséges - a legközelebbi látogatáskor betegünk utcai ruháját és értéktárgyait (pénz, ékszer, mobiltelefon stb) hazavinni szíveskedjenek. A betegeknél maradt értéktárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk! Szükség esetén a pénz és értéktárgyak a pénztárban letétbe helyezhetők.
 • Betegeink személyes iratai (személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ-kártya) osztályunkon elzárásra kerülnek.
 • Kérjük a legközelebbi hozzátartozó elérhetőségének (lehetőleg telefon) mielőbbi megadását.

Kérjük, az alábbiakat hozzátartozójuknak behozni szíveskedjenek

 • Tusfürdő (szappant ne)
 • Sampon
 • MediFleur vagy más felfekvés elleni testápoló
 • Fésű, hajkefe
 • popsitörlő kendő
 • konyhai papírtörlő
 • eldobható borotva, borotvahab, arcszesz
 • Dezodor
 • Fogkefe, fogkrém, bármilyen szájvíz
 • kihelyezés előtti nap: papucs, hálóing vagy pizsama

Élelmiszert az Osztályunkra a közegészségügyi rendeletek értemében behozni TILOS! Szénsavmentes üdítőitalt, ásványvizet, amennyiben a beteg kéri, illetve állapota megengedi, lehet behozni. Szeretnénk Önt biztosítani arról, hogy betegeink minden számukra szükséges, az állapotuknak megfelelő, teljes ellátást megkapják.

Látogatási rend, felvilágosítás

Telefonos felvilágosítás:

látogatási időben 15-17 óra között, amennyiben nem tud Betegünkhöz látogató jönni. Más időpontokban NEM áll módunkban felvilágosítást adni a folyamatos betegellátás miatt.

Beteglátogatási idő:

15-17 óra között. Egy beteghez egy nap egy hozzátartozó jöhet be, maximum 20 percre, a Betegeink nyugalma érdekében. Látogatási időn kívül látogatni csak különösen indokolt esetben, az osztályvezető főorvos külön engedélyével lehetséges!

Amennyiben az Osztályunkon folyó munka – pl. akut betegellátás – miatt látogatási időben nem tudjuk a látogatást biztosítani, kérjük szíves türelmüket és megértésüket, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ezt pótolni, illetve amennyiben lehetséges, a látogatást szíveskedjen más időpontban megtenni.

A látogatók részére védőköpeny, kesztyű és cipővédő, indokolt esetben sapka és maszk viselése kötelező, ezeket a bejárat mellett megtalálják.

BETEGEINK ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK A LÁTOGATÁS SZABÁLYAINAK SZIGORÚ BETARTÁSÁT!

Az osztály orvosai

Húri Bernadett dr.

Osztályvezető; mb. osztályvezető
anesteziológiai,intenzív terápiás szakorvos

Kiss Gyöngyi dr.

föorvos
általános orvos, anaesth.-intenziv terápia szakorvos

Molnár Erika dr.

főorvos
Aneszteziológiai, intenzív terápiás szakorvos

Selmeczi Noémi Klára Dr.

szakorvos
általános orvos, anaesth.-intenziv terápia szakorvos

Surány Erika Dr.

adjunktus
általános orvos, oxiológiai szakorvos, anaesth.-intenziv terápia szakorvos

Tamási Péter dr.

föorvos
általános orvos, anaesth.-intenziv terápia szakorvos, neurologus szakorvos

Varga Márton Dr.

szakorvos
anaesth.-intenziv terápia szakorvos

Az osztályról

Osztályunkon összesen 17 ágyon folyik gyógyító munka. Ebből 12 ágy a Péterfy Sándor utcai telephelyen található, 5 ágyon az Alsó erdősor utcában, a Sürgősségi Belgyógyászati és Klinikai Toxikológiai Osztály szerves részeként, a súlyos intoxikált és hypothermiás betegek intenzív terápiás kezelését végezzük.

Ellátási kötelezettségünk alapján a területről érkező betegek felvételét folyamatosan végezzük.

Kórházunk egész területén újraélesztési és a társszakmák részére konziliárus készenlétet tartunk fenn, mely heti 7 napon, 24 órában bármikor elérhető.

Osztályunk profilja: számos, intenzív terápiás ellátásra szoruló betegcsoport megfordul nálunk. Gépi légzéstámogatásra szoruló tüdőgyulladás, felborult szénhidrátháztartás miatti ketoacidosis, a legkülönfélébb forrású szeptikus állapotok, keringéstámogatást igénylő szívelégtelenség épp úgy található, mint a véralvadási zavarok következtében elzáródó nagyerek szisztémás feloldószerre szoruló esetei. 

Munkánk másik részeként a manuális szakmák számára biztosítunk aneszteziológiai tevékenységet. Ez magába foglalja betegeink műtét előtti kivizsgálását, műtéti előkészítését, szükség szerinti posztoperatív kezelését, valamint a műtéti érzéstelenítést (altatás, regionális érzéstelenítések).

A kórház profiljának megfelelően túlnyomórészt felnőtt betegek anesztéziáját végezzük az Urológiai, Sebészeti, Szülészeti, Nőgyógyászati, Fül-orr-gégészeti és Szemészeti Műtőkben, , de vállaljuk 3 év feletti gyermekek fül-orr-gégészeti, esetenként szemészeti - posztoperatív intenzív kezelést nem igénylő - műtéti érzéstelenítését is.

Műtőink korszerű műszerezettsége, valamint szakmai felkészültségünk lehetővé teszi a kiterjesztett, nagy megterhelést jelentő műtétek biztonságos elvégzését.  Orvosaink és aneszteziológus szakasszisztenseink mind az általános, mind a regionális érzéstelenítési technikákban jártasak, kérdés esetén forduljanak hozzájuk bizalommal!

A tervezett műtétre váró betegeink preoperatív kivizsgálását az osztályunk részeként működő Aneszteziológiai Ambulancián végezzük. Az altatóorvosi kivizsgálás előjegyzés és beutalás alapján történik az Ambulancia rendelési idejében, munkanapokon 8-14 óra között.

 

Intenzíven a gyógyulásért és gyógyításért Alapítvány

Számlaszám: 11707110-21469776