Akadálymentesítési nyilatkozat

2021. október 29.

A Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.peterfykh.hu honlapra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

A honlap az alábbiakban felsorolt kivételek mellett megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

NEM AKADÁLYMENTES TARTALOM

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

A szkennelt PDF állományok nem felolvashatók

A jelenlegi gyakorlat szerint a dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik. Az így keletkező PDF állományok szkennelése során nem biztosítható, hogy azokat a képernyő-felolvasó programok értelmezni tudják.

Nem megfelelő kontrasztarány az alkalmazott témasablonban

A képernyő-felolvasó programot használó, illetve hangvezérléssel navigáló felhasználók részére a Honlapon alkalmazott témasablon egyes alkalmazott színeinél előfordulhat alacsonyabb kontrasztarány, amely a teljeskörű akadálymentes használatot korlátozhatja.

Beágyazott elemek korlátozott kezelése

A képernyő-felolvasó programot használó, illetve hangvezérléssel navigáló felhasználók részére a Honlap kezdőoldalán lévő vizuális összképet javító egyes beágyazott elemeknél előfordulhat, hogy az adott elemek tekintetében az akadálymentes használat nehézségekbe ütközik.

Aránytalan teher

A Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet a betegek kezeléséhez szükséges dokumentumok tekintetében mindent megtesz a tájékoztatás végett. Ezen felüli dokumentumok esetében aláírt vagy aránytalan teherrel átalakítható dokumentumok vannak, amelyekből PDF fájlok készülnek és jelennek meg honlapunkon. A jelenleg közzétett dokumentumok egy része nem mutat megfelelést, de ezek a meg nem felelések nem akadályozzák az információk megtekintését.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2021. október 29-én készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos észrevételek, kérdések a peterfy [at] peterfykh [dot] hu e-mail címen küldhetők meg.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos észrevételek és kérdések feldolgozásáért az Informatikai Osztály felelős. Amennyiben a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet 30 napon belül nem, vagy nem kielégítően válaszol az akadálymentesítéssel kapcsolatos bejelentésre vagy kérelemre, bejelentéssel élhet a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felé.

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a 162/2019 (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség