Elbocsátás a kórházból

Időben tájékoztatjuk Önt a kórházból történő elbocsátásának idejéről.

Kezelőorvosa tájékoztatja Önt arról, hogy a kórházi kezelést mikor tekinti befejezettnek. Tervezett elbocsátásáról általában 24 órával korábban tájékoztatják, így arról értesítheti hozzátartozóit. Ha erre nincs módja, akkor kérésére az ápolók gondoskodnak értesítésről. Amennyiben állapota szükségessé teszi, otthonába szállításáról gondoskodunk. Ezt kezelőorvosa rendeli meg.

Minden távozó beteg 2 példány zárójelentést, valamint hivatalos kórházi igazolást kap kézhez.

A zárójelentés fontos dokumentum, amely tartalmazza az elvégzett vizsgálatok eredményét, az alkalmazott kezelések, beavatkozások leírását és a továbbiakra vonatkozó részletes javaslatot.

Az egyik példányt őrizze meg, a másikat mielőbb juttassa el háziorvosához.

A kórházi igazolást munkahelyén, illetve a társadalombiztosítási kifizető helyen kell leadnia. Kérésére kórházi dokumentációjáról - a jogszabályokban előírt módon - térítés ellenében fénymásolatot készítünk.

Ha Önnek vagy hozzátartozójának az ellátással kapcsolatban véleménye, észrevétele van, szíveskedjék azt az osztályvezető főorvossal vagy a vezető ápolóval közölni. A kórház igazgatóságának írásban juttassa el észrevételeit. Minden panaszt megvizsgálunk, minden észrevételre érdemben válaszolunk.