Fül-orr-gégészet gyermekellátással

Elérhetőség

1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20.

Az osztály a VII. ker. Bethlen Gábor tér 1. szám alatt, a nagy Péterfy tömb jobb hátsó sarkán a „E” épület I. emeletén található.

Telefon, email

Osztályvezető ápoló: Fabó Edina
Vezető műtős szakasszisztens: Radics Tímea

Az osztály szakrendelései

Szakrendelések

Fül-orr-gége szakrendelő

A Fül-Orr-Torok-Gége szakrendelés területi felosztás szerint az VII. kerület fül-orr-gégészeti betegeit látja el. 

Fül-orr-gégészeti ambulancia

Az ambulancia acut betegellátást, szükség szerint műtétet végez. Kontrollálja a visszarendelt betegeket - előzetes telefonos időpont egyeztetés után.
Ellátja a Baleseti Központ betegeinek fül-orr-gégészeti problémáit. 

Egyéb információ

Osztályos szakambulanciánkon az oszályon operált betegek kontroll vizsgálatát,illetve más intézet által küldött betegek szakkonzíliumát végezzük.

Az osztály orvosai

Huszka János József dr.

Osztályvezető; oszt.vez.föorvos
fül-orr-gége szakorvos, audiológiai szakorvos, arc-állcsont-szájsebészet szakorvosa, Egészségügyi menedzser

Alhmouz Tareq Z.I. Dr.

szakorvos jelölt

Bakányi Anna dr

szakorvos
fül-orr-gége szakorvos

Balogh Krisztina Gabriella dr.

szakorvos
fül-orr-gége szakorvos

Bereczki Szilárd dr

rezidens orvos
általános orvos

Doleviczényi Péter Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat

Fülöp Gabriella Dr.

szakorvos
szakorvos, fül-orr-gégegyógyászat

Hajós Pál Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat

Karimi Rouzbeh dr.

szakorvos jelölt

Lombos Lívia dr

rezidens orvos
általános orvos

Lourmet Guillaume Simon dr.

szakorvos
általános orvos, fül-orr-gége szakorvos

Péterffy Erzsébet Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat, gyermek fül-orr-gégegyógyászat, gyermek bronchológus

Polony István Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat

Radvánszki Ferenc dr

föorvos
általános orvos, fül-orr-gége szakorvos, audiológiai szakorvos

Rohr Petra dr.

adjunktus
fül-orr-gége szakorvos, klinikai onkológiai szakorvos, audiológiai szakorvos

Simon Ákos dr

szakorvos
fül-orr-gége szakorvos

Szilágyi Katalin dr.

rezidens orvos
általános orvos

Udvarhelyi Beatrix Dr.

adjunktus
fül-orr-gégegyógyászat, audiológia

Az osztályról

A Fül-Orr-Torok-Gége-Fej-Nyaksebészeti Osztály 16 felnőtt+4 gyermek ágyon működik. Területi felosztás szerint az V. VI. VII. és VIII. (Lipót- Teréz- Erzsébet- és Józsefváros) kerületek fül-orr-gégészeti betegeit látja el. A szabad orvosválasztás azonban természetesen lehetővé teszi, hogy egész Budapestről, az agglomerációból, ill. nem kis számban az egész országból fogadjon betegeket.

A rekonstrukciót igénylő nagy, csonkoló tumorműtétektől az egész fül-orr-gégészeti betegségsor előfordul az osztályon (gyógyító és hallásjavító fülműtétek, gégedaganatok, nagynyálmirigyek gyulladásos és daganatos esetei, orr- és melléküregek hagyományos és endoszkópos műtétei, mandula, orrmandula, orrsövény, nagy nyaki műtétek, pajzsmirigy műtétei stb.).

Három éves kortól tudnak gyermekeket is ellátni, őket mindig szülővel együtt veszik fel. A gyermek szülővel együtt egy kórteremben, kórházi ágyon kerül elhelyezésre.

Az osztállyal szervezeti és szakmai egységben működik a VII. kerületi gyermek és felnőtt járóbeteg ellátás és a hallásgondozó állomás.

Az osztályon működő szakambulanciák (fej-nyaki daganatos betegek, orr- és melléküreg betegek, gégebetegek /foniátriai szakambulancia is/, nyálmirigy betegségek és daganatos betegek részére) a progresszív betegellátás keretében fogadják országosan is az ide irányított, ill. ideforduló betegeket.

A rendelkezésre álló korszerű diagnosztikus (házon belül CT, MR) és terápiás lehetőségek (merev és flexibilis endoszkópok, CO2 lézer, videostroboscop, operációs mikroszkóp, nyálmirigy endoscopia, rádiofrekvenciás kezelő egység, gégemicrosebészeti eszközök) a kor színvonalának megfelelő ellátást biztosítják.

Országosan az egyik centrumként szerepel az osztály a korszerű, endoszkópos orr- és melléküreg diagnosztikai és sebészi ellátást illetően.

Országos viszonylatban is specialitás a nyálmirigysebészet, nyálmirigyek (fültőmirigy, nyelv alatti, alsó állkapocs alatti és kis nyálmirigyek) daganatos és egyéb betegségeinek műtéti kezelése. Hazánkban csak itt áll rendelkezésre a nyálmirigy endoscopia, ami egy korszerű minimalinvasiv diagnosztikai és terápiás eszköz. Ez egy új lehetőség a nyálmirigy kövesség és a nyálmirigyek krónikus gyulladásainak kezelésére a nyálmirigyek megtartásával.

Osztályunk szervezi rendszeresen: A nyálmirigy sebészet elméleti és gyakorlati kérdései kredit pontos továbbképző tanfolyamot, amelyre az egész országból érkeznek érdeklődők.

Az osztály a kezdetektől élen jár a reflux betegség fül-orr-gégészeti vonatkozásainak kutatásában, diagnosztikájában, illetve sikeres terápiájában.

Komplex diagnosztikus és terápiás tevékenységet végez az alvási légzészavarok kivizsgálásában és kezelésében (horkolás, sleep apnoe) Új lehetőségként rendelkezésre áll alvásmonitor, és alvás endoscopia is legmodernebb kivizsgálási elveknek megfelelően.

Rendszeresen, harmadnaponta vesz részt az osztály a budapesti akut fül-orr-gégészeti ellátásban (Észak-Pest), valamint állandó konzíliárusai a törökbálinti Tüdőgyógyintézetnek is.

Egy egyágyas, két kétágyas és négy háromágyas egy négy és egy hatágyas kórteremmel rendelkeznek.