Fül-orr-gégészet gyermekellátással

Elérhetőség

1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20.

Az osztály a  VII. ker. Bethlen Gábor tér 1.  szám alatt, a nagy Péterfy tömb jobb hátsó sarkán az „E” épület I. emeletén található.

Telefon, email

Osztályvezető ápoló: Fabó Edina
Vezető műtős szakasszisztens: Bán Mariann

Az osztály szakrendelései

Egyéb információ

Osztályos szakambulanciánkon az oszályon operált betegek kontroll vizsgálatát,illetve más intézet által küldött betegek szakkonzíliumát végezzük.

Az osztály orvosai

Huszka János József dr.

Osztályvezető; osztályvezető főorvos
általános orvos,fül-orr-gége szakorvos, audiológiai szakorvos, arc-állcsont-szájsebészet szakorvosa, egészségügyi menedzser

Ben Ali Mehdi dr.

rezidens
rezidens

Fülöp Gabriella Dr.

szakorvos
szakorvos, fül-orr-gégegyógyászat

Göböl Dorina dr.

szakorvos jelölt

Hajós Pál Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat

Jósa Valéria dr.

adjunktus
szakorvos

László Piroska dr.

rezidens
rezidens

Péterffy Erzsébet Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat, gyermek fül-orr-gégegyógyászat, gyermek bronchológus

Polony István Dr.

főorvos
fül-orr-gégegyógyászat

Udvarhelyi Beatrix Dr.

adjunktus
fül-orr-gégegyógyászat, audiológia

Az osztályról

A Fül-Orr-Torok-Gége-Fej-Nyaksebészeti Osztály 16 felnőtt+4 gyermek ágyon működik. Területi felosztás szerint az V. VI. VII. és VIII. (Lipót- Teréz- Erzsébet- és Józsefváros) kerületek fül-orr-gégészeti betegeit látja el. A szabad orvosválasztás azonban természetesen lehetővé teszi, hogy egész Budapestről, az agglomerációból, ill. nem kis számban az egész országból fogadjon betegeket.

A nagy, csonkoló tumorműtétektől az egész fül-orr-gégészeti betegségsor előfordul az osztályon (gyógyító és hallásjavító fülműtétek, gégedaganatok, nagynyálmirigyek gyulladásos és daganatos esetei, orr- és melléküregek hagyományos és endoszkópos műtéti műtéti műtétei, mandula, orrmandula, pa nyaki műtéti stb. .).

Három éves kortól tudnak gyermekeket is ellátni, őket mindig szülővel együtt veszik fel. A gyermek szülővel együtt egy kórteremben, kórházi ágyon kerül elhelyezésre.

Az osztállyal szervezeti és szakmai egységben működik a VII. kerületi gyermek és felnőtt járóbeteg ellátás és a hallásgondozó állomás.

Az osztályon működő szakambulanciák (fej-nyaki daganatos betegségek, orr- és melléküregek, gégebetegek /foniátriai szakambulancia is/, nyálmirigy betegségek és daganatos betegek részére) a progresszív betegellátás keretében fogadják országosan is az ide irányított, ill. ideforduló betegeket.

A rendelkezésre álló álló álló korszerű diagnosztikus (házon belül CT, MR) és terápiás lehetőségek (merev és megfelelő flexibilis endoszkópok, CO2 lézer, videostroboscop, operációs mikroszkóp, nyálmirigy endoszkópia, rádiofrekvenciás kezelő egység, gégemicrosebészeti eszközök) a kor színvonalának ellátását biztosítják.

Országosan az egyik centrumként szerepel az osztály a korszerű, endoszkópos orr- és melléküreg diagnosztikai és sebészi ellátást illetően.

Országos viszonylatban is specialitás a nyálmirigysebészet, nyálmirigyek (fültőmirigy, nyelv alatti, alsó állkapocs alatti és kis nyálmirigyek) daganatos és egyéb betegségeinek műtéti kezelése. Hazánkban csak itt áll rendelkezésre a nyálmirigy endoscopia, ami egy korszerű minimalinvasiv diagnosztikai és terápiás eszköz. Ez egy új lehetőség a nyálmirigy kövesség és a nyálmirigyek krónikus gyulladásainak kezelésére a nyálmirigyek megtartásával.

Osztályunk szervezi, amely rendszeresen: A nyálmirigy sebészet elméleti és gyakorlati kérdései kredit pontos továbbképző tanfolyamot, az egész országból érkeznek érdeklődők.

Az osztály a kezdetektől élen jár a reflux betegség fül-orr-gégészeti vonatkozásainak kutatásában, diagnosztikájában, illetve sikeres terápiájában.

Komplex diagnosztikus és terápiás tevékenységet végez az alvási légzészavarok kivizsgálásában és kezelésében (horkolás, alvás apnoe) Új lehetőségként áll rendelkezésre alvásmonitor, és alvás endoscopia is legmodernebb kivizsgálási elveknek megfelelően.

Rendszeresen, harmadnaponta vesz részt az osztály a budapesti akut fül-orr-gégészeti ellátásban (Észak-Pest), valamint állandó konzíliárusai a törökbálinti Tüdőgyógyintézetnek is.

Egy egyágyas, két kétágyas és négy háromágyas egy négy és egy hatágyas kórteremmel rendelkeznek.