Osztályok

Általános laboratórium

Laboratóriumunk, a fekvőbeteg osztályok és járóbeteg szakrendelések munkáját magas szintű laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal segíti.

Fül-orr-gégészet gyermekellátással

A halló- és egyensúlyozó szervünk, azaz a fül problémáival, az orr és -melléküregeinek betegségeivel, a torok (garat, gége), a szájüreg és a nyálmirigyek kórképeivel, hangképzési zavarokkal, illetve allergiás panaszokkal foglalkozunk fül-orr-gégészeti osztályunkon.

Gyógyszerészeti osztály

Feladataink közé tartozik a Kórházunkban ápolt, vagy a járóbeteg rendeléseinken ellátott betegek gyógyszerekkel, infúziókkal, egyedileg elkészített magisztrális gyógyszerkészítményekkel, illetve speciális tápszerekkel történő ellátása.Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

I. Belgyógyászat (gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hypertonológia)

Osztályunkon a teljes VII. és VIII. kerület egy részének belgyógyászati ​​kivizsgálásra és ellátásra szoruló betegeit fogadjuk, továbbá a III. progesszivitási szintű nefrológii és II. A szintű gasztroenter részlegeinken a speciális szakellátási igénylő betegek komplex kivizsgálását és kezelését végezzük. Hipertoniás és diabéteszes betegek ellátása szakirányú szakképzéssel bíró orvosaink emelt szinten biztosítják.

Gastroenterológia, nephrológia, diabetológia, hipertonológia profilú belgyógyászat, szakambulanciákkal és kapcsolódó Dialízis Központtal.

I. Krónikus Belgyógyászat

Az osztály idős (krónikus) betegek szakellátását, szakápolását, gondozását később (napi részleges térítési díj ellenében).

II. Belgyógyászati-Kardiovaszkuláris osztály

Általános belgyógyászati és angiológiai fekvőbeteg ellátási kötelezettséggel rendelkező, kardiovaszkuláris profilú belosztály a hozzákapcsolódó belgyógyászati, kardiológiai , angológiai és érsebészeti ambulanciákkal.

II. Krónikus belgyógyászat

Osztályunk 130 különböző mértékű segítségnyújtást igénylő, illetve önellátásra képtelen beteggondozás, ápolást, gyógykezelést.

III. Krónikus belgyógyászat

Belgyógyászati megbetegedések, cerebrovascularis kórképek, mozgásszervi ill. daganatos betegségek, balesetek, műtétek utáni állapotban lévő betegek kezelése folyik az osztályon.

Infekciókontroll Osztály

Az osztály szakmai tevékenységét a hatályos jogszabályok, a nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Tisztifőorvos és az  és az Egészségügyért felelős Miniszter által kiadott Módszertani Levelek, Irányelvek, Utasítások, illetve az Egészségügyi Világszervezet és Európai Járványügyi Központ szakmai útmutatásai alapján folytatja.

Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Osztály

Az angiológiai betegeket keringésjavító infúziós kezelés mellett  szükség esetén, pl. lábszárfekély gangraena, amputáció utáni állapot, szakmai protokoll szerint, "intelligens" kötszerekkel lokális ellátásban részesítjük.

Központi Intenzív (KITO)

Az osztály feladata összetett. Egyrészt ellátjuk a kórház összes intenzív kezelési igénylő felnőtt betegét, másrészt folyamatos, mindig elérhető intenzív terápiás konziliáriusi tevékenységet is biztosítunk. Ennek keretében vállaljuk centrális vénás, valamint epidurális katéter behelyezését is.

 

Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztály

A VII. kerület és Ráckeve járás egyes településeinek általános pszichiátriai ellátását biztosítjuk osztályos keretek között, emellett speciális profilunk a krízisintervenció.

Mikrobiológia

itt történik a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ mikrobiológiai mintáinak (kivéve széklet minták) feldolgozása. A rutin diagnosztikai tevékenység baktériumok (aerob, anaerob) és gombák tenyésztése és azonosítása, valamint antimikróbás szerekkel szembeni érzékenységük meghatározása zajlik.

Mozgásszervi Rehabilitáció

Az osztály profiljai:

  • traumatológiai ellátást követő kezelés (csípőtáji törés, egyéb törés),
  • végtag amputációt követő protetizálás
  • idegsebészeti műtétet követő rehabilitáció (gerincsérülés, koponyasérülés)
  • ortopédiai műtétet követő rehabilitáció (protézis implantáció)
  • agyi keringészavaron (stroke) átesett betegek kezelése (féloldali végtaggyengeség, végtagbénulás, beszédzavar)

Neonatológiai és Csecsemő osztály PIC II.

Osztályunk fő profilja a koraszülött/újszülött ellátás. Ennek megfelelően a betegeink többsége kissúlyú koraszülött és beteg újszülött.

Ezen kívül osztályunk látja el az egészséges újszülötteket is.

Neurológia

Az Intenzív osztállyal együttműködve az agyi érelzáródásban szenvedő (stroke) betegek trombolízis kezelését végezzük.

Önálló fizioterápiás osztály

A fizioterápia olyan egészségügyi szolgáltatás, ahol a fő cél a tágan értelmezett mozgásos funkcionális képességek szintentartása, illetve helyreállítása az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, gyógyítása a rehabilitáció során.
Ebből adódóan a fizioterápia minden klinikai területen jelenlevő terápiás lehetőség.

Pathológia

Az osztály kórházunk kórbonctani, kórszövettani és cytologiai vizsgálatait végzi.

Sürgősségi Betegellátó Osztály és Klinikai Toxikológia

A betegek folyamatos, heti 168 órás felvételét, állapot stabilizációját és végleges ellátását biztosítjuk. Az osztályra kerületi betegek döntő része toxikológiai profilú.

Szemészet

A 20 fekvőbeteg ágyas osztályunk gyógyító tevékenysége kiterjed a szemészet minden területére: szürke- és zöldhályog műtétek, retina sebészet, szemhéj sebészet, továbbá kancsalság elleni műtétek egyaránt nagy számban zajlanak. Számos zöldhályogos és időkori macula degenerációban szenvedő beteget gondozunk.

Szociális Csoport

Kórházunkba kerülve sokféle körülmény változhat az életében,amelyhez kaphat szociális segítségnyújtást a igényektől függően.

Szülészet-nőgyógyászat

A szülészeti ellátás alapelvei közé tartozik, hogy semmiféle fölösleges beavatkozást nem végeznek. Előzetes megbeszélés alapján (szülési terv) Bármilyen ésszerű, egyéni kívánságot vesznek.

A nőgyógyászati ​​​​​​​​részlegen az általános nőgyógyászati ​​​​​​​​​ellátáson túlmenően számos speciális szakmai profil van.

Urológiai osztály

Az urológia a vese, a húgyutak (vesevezeték, húgyhólyag, húgycső) valamint a férfi nemi szervek (here, mellékhere, ondóhólyag, prosztata) elváltozásaival, betegségeivel foglalkozik.