Az 1956-os forradalom 66. évfordulójára emlékeznek a Péterfy Kórházban

A forradalom hőseinek emléktáblái előtt fejezték ki tiszteletünket a kórház vezetői, valamint az 56-os civil szervezetek képviselője

2022. október 21.

Hivatástudat, elszántság és fáradhatatlanság jellemezte a Péterfy Kórház közösségét az 1956. október 23-án kitört forradalom idején a műtőkben, felkelőkbujtatásában és a titkos, alagsori nyomda működtetésekor. A forradalom kórházának közössége ma is büszkén tiszteleg az 56-ban helytálló kollégák emléke előtt, akiknemcsak a sérültek ellátásában vettek részt,hanem mentőszolgálatot szerveztek, és mintegy 70 gépkocsival szedték össze a főváros utcáiról a sérülteket.

A forradalom napjait idézték koszorúzással a Péterfy közösségének nevében a 66. évfordulón a kórház vezetői: dr. Sásdi Antal főigazgató és Buczkó Erzsébet gazdasági igazgató.

 
 
 
 
 

A forradalom eltiprása után a Péterfy Sándor Utcai Kórház pincerendszerében bújtak mega különböző ellenálló csoportok vezetői, tagjai.

Idén Vitéz Nemzetes Dömötör Zoltán vezérezredes, az 1956-os Magyar Nemzetőrség tagja helyezte el az emlékezés koszorúját.

 

Cikkeink a korábbi évek 56-os ünnepségeiről:

1956-os forradalom 60. évfordulóján

Haláluk nem volt hiábvaló

Még november elején is hozták a sérülteket

Péch Gézára emlékezett a Péterfy Kórház