Oszteoporózis Ambulancia

Elérhetőség

1081 Budapest, Fiumei út 17.

Dologház utca 4. I. emelet 134-es rendelő
Megközelíthető: a Dologház utca felőli bejáraton, a Tűzoltósággal szemben

[plus] 36 [minus] 1 [minus] 299 [minus] 7700 [slash] 2217 

Rendelés

Naponta 8-15 óra között

Vezetők

Osztályvezető főorvos: Dr. Kricsfalusy Mihály

Vezető asszisztens: Orosvai Krisztina

A szakrendelés orvosai

Kricsfalusy Mihály dr

Szakrendelés vezető; oszt.vez.föorvos
általános orvos, sebész szakorvos, traumatológus szakorvos, fiziológiai szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos

A szakrendelésről

Az ambulancia része az Országos Osteoporosis Hálózatnak. Az ambulancia perifériás, azaz alkar csontritkulás mérő készülékkel rendelkezik. Szükség esetén intézeten belül, a Péterfy Sándor utcai telephelyünkön működő axiális denzitometria laboratóriumba tudjuk a beteget utalni.

EGY KIS ELMÉLET
A csontritkulás „néma járványnak” számít, a lakosságunk 7-10% -át érinti. Sajnos manapság is nagyon gyakran csak akkor kezdünk el vele foglalkozni, akkor fordulunk orvoshoz, ha már túl vagyunk egy két végtagtörésen.
Testünk szilárd vázát elsősorban a csontszövet és kisebb hányadban a porcszövet alkotja. A csontritkulás kezelésében alkalmazott gyógyszerekkel hosszútávon az elveszett csonttömeg pótlása és a törések számának jelentős csökkenése érhető el. A csontritkuláshoz társuló csípőtáji és csigolyatörések magas halálozási aránnyal, életminőség romlással, rokkantsággal és extrém költségekkel is járnak. Ezen szövődmények megelőzése jóval hasznosabb és költséghatékonyabb is volna. Ki ne tudná, mennyivel könnyebb egy törést megelőzni, mint esetenként hosszú hónapokig kezelés alatt állni?
Ambulanciánk elsősorban ezt a beteganyagot kívánja kiszolgálni: a már törésen (alkar, felkar, csigolya vagy alsó végtagi) átesett, de mozgásképes, csontritkulás irányába még ki nem vizsgált, nem kezelt betegeket várjuk. Mi nem a betegséget, hanem a beteget kezeljük. Kivizsgálást követően a diagnózis felállítása után beállítjuk a személyre szabott kezelést, mely gyógyszeres és mozgásterápiás kezelésből áll. Területi ellátási kötelezettségünk: 
A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban kezelt betegeket és a kórházunk ellátási területéhez tartozó betegeket látjuk el.