A szakrendelés orvosai

Ladányi Ágnes dr.

Szakrendelés vezető; föorvos
általános orvos, belgyógyász szakorvos, nephrológus szakorvos, diabetológia szakorvosa, hipertonológia, klinikai farmakológus szakorvos

Juhász Edina dr.

szakorvos
általános orvos, belgyógyász szakorvos, nephrológus szakorvos

Lakatos Anna dr

szakorvos

Lamboy Beáta dr.

szakorvos

Mohai László dr.

föorvos
általános orvos, belgyógyász szakorvos, nephrológus szakorvos

Rikker Csaba dr.

föorvos
általános orvos, belgyógyász szakorvos, nephrológus szakorvos

A szakrendelésről

Az ambulancia járóbeteg-ellátást biztosít vese- és hipertóniás betegek számára. Az évtizedek óta működő szakrendelés biztosítja a betegek számára a lehetőséget, hogy a legkorszerűbb módszerekkel lassíthassuk krónikus vesebetegségük progresszióját (eritropoetin kezelés, esszenciális aminosavpótlás), biztosíthassuk a folyamatos gondozást. A gyakorlatban szem előtt tartjuk az „egy orvos – egy beteg" elvet, azaz amennyire lehetséges, ugyanaz az orvos kezeli a fekvőbeteg osztályon, majd az ambulancián és a dialízis központban a beteget.

A betegek kivizsgálását széleskörű szakorvosi háttér mellett a jól felszerelt diagnosztika (UH, CT, intervenciós radiológia, kémiai laboratórium, izotóp, pathológia, ABPM) biztosítja, mely területi vezető kórházunkban rendelkezésre áll.

A Magyar Hypertonia Társaságtól a Hypertonia decentrum minősítést 2005-ben kaptuk meg, így hypertoniás járó-és fekvőbetegek akkreditált ellátó helyévé váltunk.

2007-ben csatlakoztunk a Magyar Hypertonia Társaság „ÉRV" szűrőprogramjához, boka/kar index meghatározásával alsó végtagi érszűkület kimutatására végzünk vizsgálatot gondozott betegeink és önként jelentkezők körében.

A predializisben lévő vesebetegek az ambulanciánkon receptre felírt és egyénileg megrendelt ERITROPOETINT (vesebetegek vérképző hormonja) a Dialízis Központunkban tudják beszerezni.

Ambulanciánkon előjegyzés alapján diétás tanácsadást (Nyománé Fehér Edit dietetikus) folytatunk.

Részt veszünk a családorvosi továbbképző programokon, és magunk is szervezünk ilyet.

REN-RO Alapítvány támogatásával gondozott betegeink részére évek óta rendezünk tavaszi kirándulást, Karácsonyi ünnepséget. Évente 4 alkalommal VESEKLUB-ot is szervezünk, ilyenkor betegségekkel kapcsolatos, közérdekű információkat ismertetünk, továbbá betegeink által választott érdekes témákat is feldolgozunk interaktív formában.

A REN-RO Alapítvány segítségével folyamatosan történik a rászoruló betegek támogatása
(pl. gyógyszer, insulinpumpa beszerzése), mindennapi munkánkat segítő eszközök beszerzése. A Veseklub, valamint a kirándulások anyagi fedezetét és a betegek támogatását a „REN-RO Alapítvány az elesettekért és a vesebetegekért" biztosítja (adószám: 19664620-1-42, számlaszám: 10200847-32412637-00000000). Adó 1% felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

REN-RO Alapítvány honlapja: www.renroalapitvany.hu