Gyógyszerészeti osztály és gyógyszertárak

Elérhetőség

1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20.

Email: patika [at] peterfykh [dot] hu

Központi telephely:

1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20.

Telefon: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 505 [minus] 4264

           +36-1-461-4700/1111m.

Baleseti Központ:

1081 Budapest, Fiumei út 17.

Telefon: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 299 [minus] 7738

Rendelés

Nyitva tartás:

Hétfő – csütörtök: 7.30 – 16.00

Péntek: 7.30-13.30

Vezetők

Vezető asszisztens: Legéndi Orsolya

Tel: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 461 [minus] 4700 [slash] 4130 m.

 

Az osztály orvosai

Süle András Dr., PhD.

Osztályvezető;
gyógyszerész

Balatoni Péter Dr.

gyógyszerész

Bohacsek Márta Dr.

gyógyszerész

Bor Andrea Dr., PhD.

gyógyszerész

Ferdinándy Csilla Dr.

gyógyszerész

Gyimesi Nóra Dr.

gyógyszerész

Gyuricza Anett Dr.

gyógyszerész

Hlavács Tünde Dr.

gyógyszerész

Juhász Klaudia Dr.

gyógyszerész

Keller Nóra Dr.

gyógyszerész

Kelly Sára Dr.

gyógyszerész

Nagy Eszter Erika Dr.

gyógyszerész

Paku Magdolna Dr.

gyógyszerész

Tiszai Zita Dr.

gyógyszerész

Az osztályról

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet Gyógyszertára két telephelyen szolgálja az intézmény fekvő- és járóbetegeinek gyógyulását. A központi telephely a Péterfy Sándor utcában, a Kórház igazgatósági épületében, a Központi Sterilizáló mellett található, míg kihelyezett részlegünk a Baleseti Központ 1. emeletén helyezkedik el.

Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

Magasan kvalifikált munkatársaink kiemelt szerepet játszanak az orvosi gyógyszerterápiás döntéstámogatásban, valamint a felelős és körültekintő antibiotikum politika (antibiotikum stewardship) kialakításában, fenntartásában. Kórházunk orvosaival, ápolóival és dietetikusaival együttműködésben vezető szerepet vállalunk betegeink korszerű klinikai táplálásterápiájának meghatározásában és követésében egyaránt.

Kiemelt küldetésünknek tekintjük, hogy az osztályos gyógyszerészi és onkológiai gyógyszerészeti szolgálat, illetve a betegágy melletti gyógyszerészi tanácsadás területén a hazai klinikai gyógyszerészi hivatás modellintézménye lehessünk.

Tevékenyen részt veszünk az intézményünkben zajló klinikai gyógyszervizsgálatok kivitelezésében, elősegítve ezzel, hogy betegeink gyógyításában egyre korszerűbb, hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszerek álljanak rendelkezésre.

Tudományos elhivatottságunk további fontos pillére a hazai orvosegyetemek elméleti és gyakorlati gyógyszerészképzésében való aktív közreműködésünk, graduális és posztgraduális területeken egyaránt.

Munkatársaink aktívan képviselik Kórházunk és hivatásunk érdekeit a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság, a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szövetsége (EAHP) és az Európai Onkológiai Gyógyszerészeti Társaság (ESOP) testületeiben.

Gyógyszertárunkban 15 gyógyszerész, 16 gyógyszertári (szak)asszisztens, egy informatikus és három kisegítő munkatárs dolgozik: