Élelmezési osztály
Péterfy Sándor u.-i Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ
Budapest VII. Péterfy Sándor u. 8.-20.
Tel.: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 461 [minus] 4766 Fax: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 505 [space] 4258
E-mail: elelmezes [at] peterfykh [dot] hu
Élelmezési osztályvezető: Czékmán Ervin
Élelmezési osztályvezető helyettes: Székely Katalin
Az élelmezési osztály feladatai és felépítése
A kórház rendeltetésszerű működésének, a gyógyító munka zavartalan menetének elősegítését szolgáló folyamatok között jelentős helyet foglal el az élelmezési ellátás.
Az élelmezési osztály alapvető feladata, hogy a hatályos élelmezési normák betartása mellett a szükséges, orvos szakma által előírt tápanyagokat tartalmazó, változatos, idényjellegű, megfelelő minőségű, mennyiségű és konzisztenciájú étkeztetést biztosítson:
- az Intézménybe beutalt ellátottak,
- az Intézménnyel munkaviszonyban álló alkalmazottak,
- az Intézményhez érkező vendégek,
- egyéb személyek, szervek részére szerződések, engedélyek alapján.
Az élelmezési osztály egységei:
- Központi konyha (Péterfy u.-i telephely,)
- II. számú konyha (Fiumei u-i telephely)
- III. számú konyha (Alsóerdősor u.-i telephely, kiszállítás a Szövetség u-i telephelyre, osztályonkénti tálalóhelyek szerint),
Az élelmezési ellátás egységei:
- Élelmezési iroda (ügyvitel, ügyintézés),
- Élelmiszer raktárak, előkészítők,
- Konyhaüzem (főzőkonyha /melegkonyha, hidegkonyha/, cukrászat),
- Tálalók:
- 1. betegek részére (tálalókonyhák)
- 2. alkalmazottak részére (ebédlők).
Mindhárom konyhán történik főzés:
Összesen átlag 1400 beteg részére naponta többszöri étkezést biztosítunk, továbbá
átlag 300 dolgozó ebédel összesen a három telephelyen lévő étkezdékben.
Megfelelő térítés ellenében az alkalmazotti ebédlőkben idegenek is igénybe vehetik a több menüválasztásos étkezést.
Ezen kívül a konyhák képesek hidegkonyhai termékek, torták, sütemények, melegkonyhai termékek készítésére, rendezvények lebonyolítására, melyekhez külön igazgatói engedélyeztetés szükséges.