Poli-Farbe "Színnel-lélekkel" pályázat

2019. szeptember 23.

„SZÍNNEL-LÉLEKKEL” pályázat

 

A POLI-FARBE VEGYIPARI KFT. májusban pályázatot hirdetett egészségügyi intézmények részére, amelynek keretében országos szinten összesen 85.000 m2 felületre elegendő falfestékre és nettó 5.000.000 forint értékű eszközbeszerzésre lehetett pályázni.

A felhívás célja a fekvőbeteg ellátó intézmények fenntartási és működési költségeinek csökkentése az infrastrukturális feltételek javításával (festés), az egészségügyi szakellátások szakmai színvonalának növelésével (műszer, diagnosztikai eszköz beszerzés).

A Péterfy kórház a „SZÍNNEL-LÉLEKKEL KÓRHÁZFELÚJÍTÁS” pályázaton 5841 m2-re elegendő Poli-Farbe festéket, valamint nettó 456.694 forint összegű eszköztámogatást nyert. 

A projekt keretében a Kórház három telephelyén öt helyiség újul meg. Két fekvőbeteg osztály, a szemészeti szakrendelő, a röntgenfolyosó valamint a Fiumei úti ebédlő használt falai kapnak új színeket. A kétrétegű festés mellett az érintett területeken a falak felületjavítása is megtörténik a teljes körű felújítás érdekében. A mosható festékek megkönnyítik a takarítást, a higiéniai előírások betartását. A tiszta, világos környezet pozitívan hat a betegek hangulatára, elősegíti a gyógyulásukat. Az ebédlő festésével esztétikusabb körülményeket biztosítunk munkatársainknak.

Az eszközbeszerzésre kapott támogatás összegét két hordozható EKG készülék vásárlására fordítja intézményünk, melyek a Péterfy Sándor utcai EKG rendelőben valamint az Alsó erdősor utcai Mozgásszervi rehabilitációs részlegen kerülnek majd elhelyezésre.