urodoki.hu

2023. október 19.

Az urológiai betegek tájékoztatása és lelki támogatása céljából született meg az urodoki.hu weboldal. A portál kifejlesztésében a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet orvosai is részt vettek.

Az urodoki.hu honlap látogatói az urológiai szervekre lebontva reklámmentesen, közérthető tálalásban, illetve az orvosi irányelveknek mindenben megfelelő módon informálódhatnak az egyes betegségekkel kapcsolatban. Mind ezen felül gyógyulásuk előmozdításához a páciensek életvezetési tanácsokat és pszichés segítséget is kaphatnak az oldalon. A témakörhöz kötődő érdekességek bemutatásához könnyedebb hangvételű cikkeket is publikálunk a portálon.

Az urodoki.hu az elkövetkező időszakban egy-egy szervre összpontosítva több tudatosító kampányt is elindít, hogy a lakosság figyelmét felhívja a betegségek korai felismerésének jelentőségére. Az első kezdeményezés, – amelyet a Magyar Urológusok Társasága kongresszusán indítottak el – a hólyagdaganat témájára összpontosít. A kampány folyamán számos, hólyagrákkal kapcsolatos cikk és videó jelenik majd meg a honlapon. A felkerülő anyagokból egyebek mellett a kórkép kockázati tényezőiről, tüneteiről és kezelési módszereiről is részletesen tájékozódhat az olvasó. A kampány alatt még azt is megtudhatjuk, milyen lehetőségek állnak a betegek rendelkezésére annak érdekében, hogy teljes húgyhólyageltávolítást (cisztektómia) követően is teljes értékű életet élhessenek. A kezdeményezés elsődleges célja ugyanakkor mégis az, hogy tudatosítsuk: a hólyagdaganat súlyos betegség, amely korai stádiumában sokkal könnyebben gyógyítható, és így a meghatározott tünetek, jelesül a gyakori, hirtelen vizelési inger és/vagy véres vizelet jelentkezésekor mindenképpen ajánlott orvoshoz fordulnunk!