Rozsnyay Mátyás Emlékverseny

2024. május 15.

A MGYT LIX. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny tudományos zsűrije dr. Juhász Klaudia munkáját a verseny II. díjával jutalmazta

Az elmúlt hétvégén zajlott a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Rozsnyay Mátyás Emlékversenye, ahol immáron 59. éve állnak a “startvonalhoz” azon hazai és határon túli kollégák, akik saját területükön valamilyen innovatív témával és fejlesztéssel foglalkoznak, és kapcsolódó eljárásrendeket, megoldásokat hoztak létre, alakítottak ki.

Kórházunkból, dr. Juhász Klaudia klinikai szakgyógyszerész indult az idei versenyen, ahol az Aneszteziológiai Ambulancián elindított klinikai gyógyszerészi szerepvállalásunkról, illetve annak első tapasztalatairól számolt be. Annál is inkább fontos volt számunkra ez a téma, hiszen szilárd meggyőződésünk, hogy a kórházi klinikai gyógyszerészet egyik kurrens fejlődési útja ez, valamint az Egyesült Királyság és az USA gyógyszerészeti fejlesztési irányavonalainak legnagyobb figyelemre számot tartó területe is épp a járóbeteg szakellátás. Az Európai Unió területén Spanyolország után nálunk indult el másodikként ez a fajta klinikai gyógyszerészi szolgáltatás.

Gratulálunk ezúton is dr. Juhász Klaudiának!