Péterfysek lettek az ápolói hivatás "mesterei"!

2018. december 7.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos szakmai vetélkedőjének döntőjét a fővárost képviselő péterfys csapat nyerte.

Az október 12-én, a Lurdy házban megtartott versenyen 20 négy fős csapat indult a megyéket és a fővárost képviselve, akik a területi elő- és középdöntők legjobbjaiként mérték össze szakmai tudásukat.

Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló ápolási versenyen a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet csapata, a „Békák” állhattak a „dobogó” legfelső fokára. A megmérettetésen részt vevő péterfys csapat tagjai Szűcs Tímea osztályvezető ápoló /Szeptikus osztály/, Szabó Noémi ápoló /Szeptikus osztály/, Vargek Anikó osztályvezető ápoló /Idegsebészeti osztály/ és Fehér Mónika osztályvezető ápoló /Postoperatív-Posttraumás Rehabilitációs osztály/ voltak, akik egy éven keresztül viselhetik az „Ápolói hivatás Mesterei” címet.

Október 25-én a Péterfy nagytermében házi ünnepség keretében köszöntötték a nyertes csapat tagjait, ahol kiemelkedő teljesítményükért a kórház nevében mondott köszönetet dr. Sásdi Antal főigazgató és Bakos András ápolási igazgató.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet szakdolgozóinak kiváló munkáját már több éve igyekszik havi rendszerességgel támogatni a választókerület önkormányzati képviselője Nagy Andrea, aki az idők folyamán szép számú támogatói csoportot szervezett kezdeményezése mellé. Állandó társaival, Sólyom Péter és Nagyváradi Attila vállalkozókkal, valamint a jelen különleges alkalomra a támogatói körhöz csatlakozó Kanyó Péter rendező, producerrel a péterfys ünnepségen adták át ajándékaikat, rövid beszédben hangsúlyozva, mennyire fontos az ápolás, mint hivatás szakmai elismertetése, de ugyanennyire fontos, hogy az ápolók érezzék, hogy a társadalom is értékeli munkájukat.  Az országos verseny nyertesei a támogatóktól névre szóló kupát és rekreációs célú felajánlásként egy-egy két napos wellness hétvégére szóló ajándékot vehettek át, amit havonta a legjobb szakdolgozók kapnak meg a támogató körtől.