Koraszülöttek Világnapja

Hagyományainkhoz híven, idén is megrendeztük kórházunkban a Koraszülöttek Világnapját, 2023. november 29-én.

Az eseményen az osztály dolgozóival és a családokkal együtt közösen ünnepeltük azokat a babákat, akik a vártnál korábban érkeztek a világra, és családjaikat, akiknek ez nem kevés aggodalmat, plusz feladatot és gondoskodást, illetve kihívást adott.

Voltak, akik egykori szobatársaikkal közösen érkeztek, voltak, aki már két lábon látogattak el a délutánra, megint mások még bent fekvő babáiktól jöttek el kipróbálni és megtanulni, hogy kell a különböző babahordozókat használni, emellett kiságyforgókat is készítettek a babáiknak.

 
Külön büszkeségünk, hogy az egyre több külföldi kismama közül többen is ellátogattak a rendezvényre.
 
A workshopok, kérdezz felelek, őszi recept ajánló, ringató, szoptatási tanácsadás előtt koraszülött osztályunk orvosai, pszichopedagógusa, és egy külsős előadó tartott előadásokat az érdeklődőknek az allergének bevezetéséről, a játék fejlődésben betöltött szerepéről és a babahordozásról.
 
Szívmelengető élmény volt ez a délután nekünk, kórházi dolgozóknak is, beszélgetni a szülőkkel és a gyerekekkel az osztályon kívül, nyugodt körülmények között, és látni, az egészen kicsikből milyen mosolygós, gömbölyű gyerekek lettek.