Kétszer ad, aki gyorsan ad

60 millió forinttal segíti a Péterfy Kórházatés a járvány elleni védekezést a VII. Kerület Önkormányzata

2020. április 8.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat már 2019.év végén 15 millió forinttal támogatta Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet munkáját. E forrásból a Családbarát Szülészeti pályázaton elnyert 278 millióból felújított koraszülött osztályunk berendezését valamint műtéti tálcák beszerzését tudtuk megoldani.A Péterfyben kb. 1500 szülést vezetnek le évente, 8.5-10% között mozog a koraszülések aránya. A PIC osztályon a helyben születetteken kívül egyéb helyszínekről is érkeznek koraszülöttek, pl. III-as szintű PIC osztályokról vagy vidékről is. (LINK)

Az önkormányzattól az idei év elején újabb 15 millió forint érkezett, amelyet a kórház a nővérszálló felszerelésére fordít hűtőszekrényekkel, mikrosütőkkel, elektromos tűzhellyel, és telik belőle a Járóbeteg Szakrendelő központi betegfogadó rendszerének kialakulására is.

A koronavírus-járvány kitörése után újabb 30 millió forint támogatást kapott a Péterfyt Niedermüller Péter polgármester kezdeményezésére: előterjesztésétegyhangúlag támogattaaz Önkormányzat közgyűlése! Az újabb 30 millió forint óriási segítséget jelent a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet számára a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, elsősorban a szükséges védőeszközök, fertőtlenítő oldatok és egyéb eszközök beszerzésében.

Dr. Sásdi Antal, a Péterfy főigazgatója az intézmény minden munkatársa és betege, különösen a VII. kerületi betegeik nevében nyilvánította ki köszönetét az azonnali és gyors segítségért! Hozzátette: „kórházunk dolgozói az első vonalban, önfeláldozóan küzdenek betegeink életéért, gyógyulásáért. Munkájuk támogatására nap, mint nap számos felajánlást és adományt kapunk, virágokat, élelmiszert, védőeszközöket!”

Az adományozók nagylelkű támogatása hozzájárul a frontvonalban dolgozók munkahelyi életminőségének javításához a mindennapokban.

Dr. Sásdi Antal főigazgató és Neidermüller Péter polgármester
 
Csilla Flower adománya