December közepéig lehet jelentkezni a Családbarát Kórházi Osztály pályázatra

A jelentkezés kitöltése és elküldése után minden szükséges űrlapot elektronikus úton kapnak meg a regisztráló osztályok 3 munkanapon belül.

2022. november 24.

A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány pályázatát az Országos Kórházi Főigazgatóság juttatta el a kórházakhoz. A kezdeményezés a kórházi osztályok jó gyakorlatait kívánja kiemelnia családbarát hozzáállás népszerűsítésével. A 2018 óta minden évben meghirdetett pályázaton az egyes osztályok által elnyerhető cím egyúttal hozzásegítheti azegész intézményt ahhoz, hogy Családbarát Kórház-díjban részesülhessen. A cím egy oklevél, melyet az osztály folyosóján, várójában vagy egyéb jól látható helyen lehet kihelyezni.

Osztályainkat a Családbarát Kórházi Osztály 2023 pályázatbeadására buzdítjuk, amelynek határideje: 2022.12.16.

A pályázatnak két része lesz:az első fejezet a kórházi osztály, mint gyógyító-szolgáltató, a második fejezet pedig a kórházi osztály, mint munkahely család- és emberbarát működését vizsgálja. Az elnyerhető oklevél mellett egy matrica jár a címet nyert osztály részére. Mindkettőre a „Családbarát Kórházi Osztály” felirat, valamint az adományozás évekerül.

A címet elnyert kórházi osztályok használhatják a kapott logót, az oklevelet kommunikációjukban levelezésükben,és kitehetik váróikban, folyosóikon is.A jelentkezés kitöltése és elküldése után minden szükséges űrlapot elektronikus úton kapnak meg a regisztráló osztályok számára 3 munkanapon belül.

Díjak átadása a Magyar Kórházszövetség 2023 tavaszi konferenciáján történik.

A pályázattól függetlenül, szintén minden évben meghirdetik a Családbarát Kórházi Innováció közönségdíjat is, amely egyközönségszavazás, és amelyre egy-egy családbarát történettel, egy innovatív megoldás színes és közérthető ismertetésével lehet pályázni.A közönségszavazás célja, hogy az értékes kórházi innovációk szélesebb körben ismertté váljanak, akórházak körül kialakulhasson egy támogató, mozgósítható helyi közösség.A közönségdíj is egy oklevél, amelyet az osztály folyosóján, várójában vagy egyéb jól látható helyen lehetkihelyezni.Az oklevél melléebben az esetben is egy matrica jár a címet nyert osztály részére„Családbarát Kórházi Innováció –Közönségdíj” felirattal, valamint azadományozás évének feltüntetésével.A közönségdíjat elnyert kórházi osztályok is használhatják a kapott logót, oklevelet kommunikációjukban, levelezésükben, kitehetik váróikban, folyosókon.

ACsaládbarát Kórház díjat azon intézmények kaphatják meg, amelyeknek legalább három kórházi osztálya elnyerte már a családbarát minősítést az adott évben vagy egymegelőző évre vonatkozóan.Amennyiben ezek közül valamely osztály minősítése két évnélrégebbi, úgy egy beszámoló elkészítése szükséges azadott osztályon azóta történt változásokról. (A beszámoló űrlapis rendelkezésre áll). A zsűri a kórházi osztályok beadott pályázata alapján, az osztályok eredményeit elbíráló ülésealkalmával választja kiazokat a kórházakat, amelyek jelölést kapnak adott évben a Családbarát Kórház díjelnyerésére.Ezen intézmények vezetői a jelölésről felvilágosítást kapnak, és számukra a Családbarát Kórház intézményipályázati űrlapot eljuttatják. A jelölt kórházak közül a pályázati űrlapok alapján a zsűri a második ülésén választjaki adott évre azt a kórházat, amely végül elnyeri a Családbarát Kórház díjat az adott évre. A díj egy bronzöntvényB. Kopp Judit szobrából készítve, valamint egy oklevél és egy matrica„Családbarát Kórház” felirattal, az adományozás évének feltüntetésével.

A Családbarát Kórházi Osztály 2023címeket szintén a Magyar Kórházszövetség 2023-as konferenciáján adják majd át.A  Családbarát Kórház 2023 pályázat beadási határideje 2023.02.28.A zsűria Családbarát Kórház 2023 intézményi díjra érdemeskórházak igazgatóit2023. 01. 31-igértesíti intézményük jelöléséről.

Ujvári Enikő, a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány alelnökének, a Balansz program vezetőjének kérése, hogy felmerülő kérdéseiket a következő e-mail címen tegyék fel: balansz@3kiralyfi.hu 

 

/data/articles/106/1066/article-106653/csbk_2023_felhivas.pdf