VII. Baleseti Sérültek Osztálya

Elérhetőség

1081 Budapest, Fiumei út 17.

V. emelet nyugati szárny

Nővérpult I.:  [plus] 36 [minus] 70 [minus] 377 [minus] 6580
Nővérpult II.: [plus] 36 [minus] 70 [minus] 377 [minus] 6590

Rendelés

Felvételes ügyeleti rend: a Baleseti Központ folyamatos ügyeleti rendjében az osztály minden 5. napon lát el felvételes ügyeletet.

Rendelési idő: pénteki napokon, az ügyeleti rendtől függően, előzetes egyeztetés alapján (amennyiben az osztály pénteken ügyeleti szolgálatot teljesít, nincsen rendelés). Természetesen előzetes egyeztetés után ambuláns vizsgálatot egyéb napokon is elvégzünk. A rendelők a Fiumei úti telephely Dologház utcai bejárata felől érhetőek el, a rendelők beosztásáról a betegirányító pultnál nyerhető felvilágosítás. Ambuláns vizsgálatra jelentkező betegeinket kérjük, hogy vizsgálat előtt a betegirányító pultnál jelentkezzenek be.

Vezetők

Osztályvezető főorvos:

Dr. Bodzay Tamás PhD 
a Központi Műtő vezetője
sebész, traumatológus, ortopéd sebész szakorvos, mellkastraumatológia licence
e-mail: bodzay [dot] tamas [at] baleseti [dot] hu

Osztályvezető főnővér:
Bendó Zoltánné

Gyógytornászok:
Bredár Rita
Tóth Krisztina

Adminisztrátor:
Kovács Zsoltné

Az osztály orvosai

Wille Jörg dr

Osztályvezető; föorvos
általános orvos, sebész szakorvos, traumatológus szakorvos

Benedek Balázs dr.

rezidens orvos
általános orvos

Burus-Siklódi Ákos dr.

rezidens orvos
általános orvos

Csaba Ákos dr

szakorvos
általános orvos, sebész szakorvos, traumatológus szakorvos, mellkassebész szakorvos

Faragó Bence dr.

szakorvos-jelölt
általános orvos

Frank Monika dr

rezidens orvos
általános orvos

Gloviczki Balázs dr

föorvos
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Hardy Géza dr

adjunktus
általános orvos, traumatológus szakorvos

Kocsis András dr

szakorvos
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Kotán Krisztián Balázs

rezidens orvos
általános orvos

Kovács Tamás Gábor dr.

rezidens orvos
általános orvos

Pajor Sándor dr

adjunktus
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Szilas Ádám dr

szakorvos

Unger Zoltán Maximilian dr.

rezidens orvos
általános orvos

Az osztályról

A VII. Mozgásszervi Osztály a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti Baleseti Központjában, az V. emeleten helyezkedik el, 31 ágyas. Az osztály tevékenysége lefedi a mozgásszervi sebészet döntő többségét, az osztály akut sérülések és krónikus betegségek ellátásával foglalkozik. Az osztály részt vesz a Baleseti Központ folyamatos baleseti ügyeleti ellátásában, 5 naponta teljesít felvételes ügyeletet. Központi idegrendszeri, műtéti ellátást igénylő gerinc, gyermeksérülések kivételével ellátjuk a többi sürgős ellátást igénylő eseteket, beleértve a has- és mellüregi sérüléseket is.
Az osztály megfelel a 3. progresszivitási szintű betegellátás szakmai követelményeinek személyi és tárgyi feltételek szempontjából egyaránt. Az osztályon 11 orvos végzi munkáját, az osztályvezető mellett 2 főorvos, 2 adjunktus, 3 szakorvos és 3 szakorvosjelölt.
Az osztály orvosai részt vesznek az egyetemi, magyar, angol és német nyelvű oktatásban, valamint a postgradualis rezidens és szakorvosképzésben is. A VII. Mozgásszervi Osztály a Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya.
Az akut sérültellátás mellett az osztály tevékenységi körébe tartoznak a posttraumás elváltozások operatív kezelése és a degeneratív mozgásszervi, ortopédiai betegségek ellátása is. Kiemelt területünk a medence és acetabulum friss sérüléseinek, posttraumás elváltozásainak, a válltájék és a láb sérüléseinek és degeneratív elváltozásainak kezelése. Az osztály tudományos tevékenysége is ezen területekhez kapcsolódik. Az osztály orvosai a hazai és nemzetközi tudományos kongresszusok rendszeres előadói, hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban több közleményük jelent meg, szakkönyvek társszerzői.
Az ortopédiai jellegű mozgásszervi elváltozások közül a nagyízületi (váll, csípő és térd) protetika, lábsebészet, és különböző vállízületi és térdízületi arthroscopos beavatkozások tartoznak tevékenységünk körébe.
A sürgős ellátást igénylő sérültek felvétele beutaló nélkül történik a hét minden napján, a Baleseti Központ működési rendjének megfelelően. Krónikus és degeneratív mozgásszervi betegségek, posttraumás elváltozások miatt végzendő beavatkozások esetén az osztály orvosai előzetes ambuláns vizsgálat után az osztály és az intézet betegfelvételi rendjének megfelelően jegyzik elő a betegeket. A nagyízületi (váll, csípő, térd) protézist igénylő esetek felvétele várólista alapján történik, ez a protézis fajtájától függően a VII. Mozgásszervi Osztályon jelenleg 3-4 hónap.