IV. Baleseti Sérültek Osztálya

Elérhetőség

1081 Budapest, Fiumei út 17.

IV. emelet nyugati szárny

A rendelők a Fiumei úti telephely Dologház utcai bejárata felől érhetőek el.

Főnövér: Fülöpné Körmendi Andrea

Fekvőbeteg részleg: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 299 [minus] 7700 [slash] 2163
                              [plus] 36 [minus] 1 [minus] 299 [minus] 7728
                              [plus] 36 [minus] 70 [minus] 932 [minus] 3080

Iroda: [plus] 36 [minus] 1 [minus] 299 [minus] 7700 [slash] 2128
          [plus] 36 [minus] 70 [minus] 932 [minus] 3009

Rendelés

Rendelési idő: az ügyeleti időtől függetlenül osztályunk orvosai keddi napokon látják el rendelésüket (munkaszüneti napok kivételével).

Az ambuláns vizsgálatra jelentkező betegeinket kérjük, hogy vizsgálat előtt az itt található recepción jelentkezzenek be. A rendelésekre beutaló nem szükséges. 

Rendelés kedden 8:30 - 12:30 óra között a Dologház u-i Szakrendelő első emeletén történik

Az osztály orvosai

Melly András dr

Osztályvezető; föorvos
általános orvos, sebész szakorvos, traumatológus szakorvos

Baranyi György Gábor dr.

oszt.vez.föorvos
általános orvos, traumatológus szakorvos, orthopédiai szakorvos

Bodnár Szabolcs dr

szakorvos
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Del-Fabro Zsolt dr

rezidens orvos
általános orvos

Dér Levente László Dr

rezidens orvos
általános orvos

Geosits Péter dr

föorvos
általános orvos, orthopédiai szakorvos

Hetthéssy Judit Réka Dr.

önkéntes segítő

Lendvai Ferenc dr.

föorvos
általános orvos, traumatológus szakorvos

Mécs Zoltán László dr

ált.orvos
általános orvos

Nikli Balázs Dr.

rezidens orvos
általános orvos

Priskin Judit dr.

szakorvos-jelölt
általános orvos

Szabó Gergely Balázs dr.

rezidens orvos
általános orvos

Szarvas Tamás dr

szakorvos
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Udvardy Csaba dr

föorvos
traumatológus szakorvos

Uzlov Andrej dr

adjunktus
általános orvos, ortopédia-traumatológia szakorvos

Az osztályról

A Baleseti Központ IV. Mozgásszervi Osztálya a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti telephelyén, a 4. emeleten helyezkedik el. Jelenleg 35 ággyal rendelkezünk. Az ideális körülmények adottak a betegek ellátásához. Vannak 2-, 3- illetve 5 ágyas kórtermeink, amelyek mindegyike fürdőszobás.
Az osztály, ügyeletben, egymást váltva – a Baleseti Központ forgórendszerének megfelelően 5 naponta – vesz részt az akut traumatológiai ügyeleti ellátásban. Az osztály megfelel a 3. progresszivitási szintű betegellátás szakmai és tárgyi feltételeinek egyaránt.  Az osztály megfelel annak a kiemelt szakmai követelmény rendszereknek személyi és tárgyi tekintetben egyaránt, ami a teljes körű sérült és ortopéd betegellátáshoz szükséges. Az osztályon több mint 10 orvos végzi munkáját és a napi betegellátás mellett komoly tudományos munka is zajlik. Nővéreink odaadó, kivételes munkájára büszkék vagyunk! Az osztály 2015-ben elnyerte az „Oktató Osztály” akkreditációt a Semmelweis Egyetem részéről. Az osztály orvosai részt vesznek a – világon egyedülálló 3 nyelvű – egyetemi, magyar, angol és német nyelvű oktatásban és a posztgraduális rezidens- és szakorvosképzésben egyaránt, továbbá felkészített diákjaink a Tudományos Diákköri Konferencia rendszeres résztvevői és helyezettjei. Kollégáink közül négyen Ph.D. tudományos fokozattal rendelkeznek. Az osztály orvosai a hazai és nemzetközi tudományos kongresszusok rendszeres díjazott előadói, hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban számos közleményük jelent meg, szakkönyvek társszerzői. Osztályunkon olyan kiemelkedő csontegyesítő eljárások kutatása és fejlesztése is zajlik, mint például a Fixateur Externe, FP-szegezés és HLS csavar kifejlesztése.
A sürgős ellátást igénylő sérültek felvétele a Baleseti Központban, területi illetékesség szerint történik Az intézeti beosztásnak megfelelően osztályunk 5 naponta, 24 órában látja el ügyeleti feladatait. 
Krónikus és degeneratív mozgásszervi betegségek, poszttraumás elváltozások miatt végzendő beavatkozások esetén az osztály orvosai előzetes ambuláns vizsgálat után az osztály és az intézet betegfelvételi rendjének megfelelően jegyzik elő a betegeket. A nagyízületi (csípő, térd) protézist igénylő esetek felvétele várólista alapján történik. Ez a protézis fajtájától függően általában 3-5 hónap.