Az osztály orvosai

Németh Attila dr

Osztályvezető; osztályvezető főorvos
általános orvos, sebész szakorvos, traumatológus szakorvos

Bor Andrea Dr., PhD.

szakgyógyszerész

Bor Andrea PhD.

klinikai szakgyógyszerész

Dávid András dr.

szakorvos
általános orvos, sebész szakorvos

Farkas Péter dr.

szakorvos
általános orvos, sebész szakoros

Horánszky Zoltán Dr.

főorvos
sebész szakorvos, érsebész szakorvos

Molnár Ádám Dr.

rezidens
általános orvos

Mózer Andreas Rajmund dr.

szakorvosjelölt
általános orvos

Németh Petra Dr.

adjunktus
általános orvos, sebész szakorvos, mellkas-sebész szakorvos

Peleskei Kinga Dr.

rezidens
általános orvos

Piedl Zita Dr.

rezidens
általános orvos

Szentirmai Annamária dr

főorvos
Fogorvos, fog-és szájbetegségek szakorvosa, szájsebész szakorvos

Szuromi Péter Dr.

szakorvosjelölt
szívsebész szakorvos

Titkay Gábor Imre dr.

adjunktus
általános orvos, sebész szakorvos, érsebész szakorvos

Ursu Miklós dr.

osztályvezető-helyettes főorvos
általános orvos, sebész szakorvos

Vámossy Miklós László dr.

szakorvos
általános orvos, sebész szakorvos

Zobolyák Zsuzsannna dr.

rezidens orvos
általános orvos

Az osztályról

Osztályunk 33 betegágyon működik. Budapest sebészeti betegellátó rendszerében az V, VI. és VII. kerületi betegek területi ellátásával veszünk részt, emellett Intézményünk Alsó Erdősor utcai részlegének sebészeti hátterét biztosítjuk.

Az érsebészeti betegek ellátását sürgősségi ügyeleti rendszerben – hetente váltakozva csütörtök és szombatonként, valamint területi ellátási kötelezettség alapján is végezzük. A magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében a III. emeleten külön érsebészeti részleg, valamint az I. emeleti műtőblokkban teljeskörűen felszerelt érsebészeti műtő került kialakításra.

A Kórházunkban működő társszakmákkal szoros együttműködésben, a súlyos sérültek testüregi sérüléseinek ellátásának területén kiváló eredményeket érünk el.

A baleseti sérültek speciális szakirányú ellátásán és a sürgősségi sebészeti, valamint érsebészeti kórképek kezelésén túl, napi rendszerességgel végzünk „klasszikus” sebészeti és érsebészeti elektív műtéteket. A daganatos betegségek, elsősorban a gyomor-bélrendszer és az emlő rosszindulatú daganatainak ellátása nagy számban, jó eredményekkel és az onkológiai elveknek megfelelően történik. Ezen betegeink műtét előtti és azt követő kezelését a Péterfy Kórházban működő Onkológiai Osztállyal együttműködésben végezzük. Rutinszerűen végzünk hasfali- és lágyéksérv műtéteket, laparoscopos sebészeti műtéteket, pajzsmirigyműtéteket, egyéb endokrinológiai és gasztroenterológiai műtéteket. Az érsebészet területén az érsérültek egyedülállóan nagy beteganyagon, magas szinten végzett ellátásán túl, verőérbetegségekben a helyreállító érműtétek teljes tárházát, továbbá a visszérbetegség műtéti kezelését végezzük.

Betegeink szakszerű ellátásához és jó eredményeinkhez korszerű műtéti eszközök, a kórházunkban működő diagnosztikus központ által biztosított képalkotó eljárások, valamint felkészült szakdolgozói gárda járulnak hozzá.